- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Helal Expo Fuarı’nda bölge ürünlerini tanıttı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) , 35 ülkenin katılım sağladığı Helal Expo Fuarı’na katılarak bölge illerinin yöresel ürünlerini tanıttı.
03.12.2019 17:32:49

Bu yıl 7’incisi düzenlenen Dünya Helal Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 29 Kasım-1Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenen fuara 35 ülkeden 300’ü aşkın yerli ve yabancı firma katıldı. Dünya Helal Zirvesi ve 7.İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı’nın eşzamanlığı yapıldığı etkinliği 40 bini aşkın kişi ziyaret etti. Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'ndeki Helal Gıda Fuarı'nda gıdadan kozmetiğe, giyimden ilaç sektörüne birçok alanda stant açıldı.

Bölge illerini temsilen fuara katılan Serhat Kalkınma Ajansı, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin başta coğrafi işaretli ürünleri olmak üzere birçok yöresel ürününü fuarda tanıtma olanağı buldu. SERKA’nın organizasyonuyla fuara katılım sağlayan bölgedeki üreticiler, ürettikleri yöresel ürünlerden katılımcılara ikram etti ve satışını yaptı. Fuarı ziyaret eden firma temsilcileriyle görüşen SERKA uzmanları, başta İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler olmak üzere fuara katılan ülke temsilcilerine ve firmalara yöresel ürünler hakkında bilgi verdi.  Türkiye’nin hedefi 7 trilyon dolara çıkması beklenen sektörden daha fazla pay alabilmek. Son dönemlerde giderek gelişen Helal Gıda Sektörü trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştı. Türkiye ise, hızla büyüyen sektörde önemli bir merkez olma yolunda. Ajans ise, bölgede üretilen yöresel ürünlerin körfez ülkeleri üzerinden pazarlara ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. 

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız