- A + A
Haber Galerisi
SERKA ve Iğdır TSO’dan Nahçıvan’a teknik inceleme ziyareti
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası, Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne teknik inceleme ziyaretinde bulundu.
15.11.2019 17:28:38

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda gerçekleştirilen ziyarete, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Iğdır TSO Başkanı Kamil Arslan ile SERKA uzmanları Sevgi Gündüz ve Sinem Yılmaz katıldı. Sınır ticaretinin geliştirilmesi ve ihracat ve ithalat firmalarının taleplerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen ziyaret kapsamında Iğdır ve Dilucu Gümrük Müdürlükleri, Nahçıvan Başkonsolosluğu ve ihracat firmaları ile görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde özellikle ihracatçıların ve ithalatçıların sınır ticaretinde yaşadıkları problemler, ihracatçıların talepleri, kamu kurumlarından beklentileri ve sınır ticaretinin geliştirilmesi için yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Heyet tarafından gerçekleştirilen görüşmelerde, Nahçıvan’ın  sınır kapıları arasında en işlek sınır kapısı konumunda olan Dilucu Sınır Kapısı’nın aktif bir şekilde kullanılması, iki ülke arasında dış ticaret hacmindeki ürün sayısının ve çeşitliliğinin artırılması için yapılması gerekenler tespit edildi. İki günlük gezinin ardından yurda dönen Heyet, hazırlayacağı raporu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacak.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız