- A + A
Haber Galerisi
SERKA Yönetim Kurulu Toplantısı Iğdır’da Yapıldı
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) 79. Yönetim Kurulu Toplantısı Iğdır’da yapıldı. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan toplantıdan önce, SERKA’nın 2021 yılı içerisinde uygulayacağı Mali Destek Programı, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ile Kooperatif ve Birliklere yönelik olarak 12 Milyon TL bütçeli Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı kamuoyuna açıklandı.
17.06.2021 14:06:25

 

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars (TRA2 Bölgesi) illerinde faaliyetlerini sürdüren Serhat Kalkınma Ajansı’nın 79. Yönetim Kurulu Toplantısı Iğdır Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Yönetim Kurulu Toplantısından önce, SERKA’nın 2021 yılı içerisinde uygulayacağı Mali Destek Programı, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ile Kooperatif ve Birliklere yönelik olarak 12 Milyon TL bütçeli Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılması Programı’nın lansmanı gerçekleştirildi. Söz konusu mali destek programının amacı; bölge ekonomisi için önem arz eden sektörlerde, verimliliğin, yenilikçi uygulamaların, kapasitenin, katma değerin, ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet edebilirliğin ve istihdamın artırılması olarak açıklandı. Programın 2 adet önceliğinin bulunduğu bunların ilkinin, KOBİ’lerin “imalat sanayinde üretim kapasitesinin artırılması, verimliliğin sağlanması, modern üretim tekniklerinin kullanımının yaygınlaştırılması, katma değerli ürün üretilmesi ve ihracatın teşvik edilmesi” şeklindeki yetkinliklerinin artırılması, ikincisinin ise KOBİ’lerin yanı sıra Kooperatifler ile Birliklerin “yöresel, tarımsal ve hayvansal ürün üretimi yapan işletmelerde örgütlenmesi, ürün çeşitlendirmesi, kapasite artışı, ihracata yönelik üretimin teşvik edilmesi, verimliliğe, markalaşmaya ve kaynak verimliliğinin sağlanması” yetkinliklerinin artırılması olarak belirtildi. Lansmanı yapılan program çerçevesinde, başarılı bulunan projelere azami 600.000 TL’sini ve toplam proje bütçesinin % 50’sini geçmeyecek şekilde mali destek sağlanacağı aktarıldı. Programa son başvuru tarihi,  06.08.2021 23:59 ve Taahhütname teslimi için son başvuru tarihi, 13.08.2021 şeklinde açıklandı. Yapılan sunumun ardından 79. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’na geçildi. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ağrı İl Genel Meclis Başkanı Kenan Alkan, Ardahan İl Genel Meclis Başkanı Baha Yunusoğlu, Iğdır İl Genel Meclis Başkanı Özlem Tozluk, Kars İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı,  Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alparslan, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile SERKA birim başkanları katıldı. Toplantı, Ajansın faaliyetleri kapsamında devam eden projeler için gerçekleştirilen görüşmeler ile sona erdi.

 

REKAP Duyuru Metni için Tıklayınız ...

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız