- A + A
Haber Galerisi
Tarafsızlık temel ilkemizdir
SERKA’ya Genel Sekreter olarak atanan İbrahim Taşdemir, Kars’ta yerel yayın yapan Serhat TV ve Kars Pusula sitesine açıklamalarda bulundu. Ajansın Kars’ta başlattığı ve hala devam eden projeleri, tanıtım çalışmaları ve 2021 yılı hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Taşdemir, Ajansın bölgedeki bütün paydaşlara eşit ve tarafsız davrandığını söyledi.
25.10.2020 15:31:32

SERKA’ya Genel Sekreter olarak atanan İbrahim Taşdemir, Kars’ta yerel yayın yapan Serhat TV ve Kars Pusula sitesine açıklamalarda bulundu. Ajansın Kars’ta başlattığı ve hala devam eden projeleri, tanıtım çalışmaları ve 2021 yılı hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Taşdemir, Ajansın bölgedeki bütün paydaşlara eşit ve tarafsız davrandığını söyledi.

KARS PEYNİR MÜZESİ

Proje devam eden Kars Peynir Müzesi hakkında konuşan Genel Sekreter Taşdemir şunları söyledi: “Kars peynir Müzesi ile ilgili gerçekten Ajansımızın desteğiyle büyük bir hizmet sunmuş olacağız biz Kars'a. Biliyorsunuz bölgemiz tarım ve hayvancılık merkezi bu anlamda tarım hayvancılık merkezi olan bir şehrin hele bir de kaşarıyla ünlenmiş bir yerin bu anlamda bir müzeye sahip olmaması gerçekten büyük bir eksiklikti. Bu anlamda ajansımızın desteği ile yaklaşık 3 milyon civarında biz bir destekle müzeyi ciddi anlamda geliştirip 2022 yılı içerisinde hizmete açma planımız var. Valiliğimiz ile birlikte şu anda büyük çoğunluğu tamamlandı, peyzaj çalışmaları devam ediyor. Hatta yakın zamanda içerideki tüneller ile ilgili çalışmalar tamamlanmış oldu. İnşallah kısa bir süre içerisinde yaklaşık 1 yıllık bir çalışmayla biliyorsunuz kaba işler bitti ama artık ince işler sanatsal faaliyetler ve benzeri bir müze sonuçta tasarlıyorsun içeri ile ilgili sanatçılarımıza görüşmeler onlarla tasarımlarını alma ve benzeri çalışmalar tamamlandıktan sonra inşallah en yakın zamanda halkımızın ve ziyaretçilerimizin hizmetine sunulmuş olacak.”

“KARS KALESİ’NE BİR DEFA ÇIKAN BİR DAHA DÖNER”

“Tabii hemen peynir müzesinden başladık. Ben o kısmı es geçmiş oldum. Kars'a biz ilk geldiğimizde 2010 yılında Kars Kalesi'ne bir defa çıkan bir daha geri gelir diye bir espri yapmışlardı. Biz de gülüp geçmiştik. Burada iki buçuk yıl gibi bir zamanımız geçti peşinden ikinci evladımız burada doğdu Rıza Ensar o anlamda Kısa bir süre sonra ayrıldık ama tekrar 8 yıl sonra gerçekten de buraya geri dönmüş olmamız o meşhur vecize sözü doğru çıkarmış oldu. Kaleye çıkıp tekrar geri gelmiş olduk o anlamda ben de tekrar buralarda bulunmaktan mutluluk duyorum. İlk cümlemizin de cevabını vermiş olarak yatırımlara geçecek olursak 2020 yılı içerisinde yaklaşık 27 civarında küçüklü büyüklü projemiz bulunmakta. Kars'ta bunlar bütçe itibarıyla 30 milyon civarında bir bütçeye tekabül ediyor. Ajans olarak da biz bunun yaklaşık 16 milyon civarında biz destekliyoruz, bunların birçoğu sokakta gezerken yemek yediğiniz bir lokanta gidip konakladığınız bir otel mesire alanına gittiğimde çocuklarınla beraber oturup bir çay içtiniz bir piknik alanı, Kars kalesine giderken sağınıza solunuza birçok tarihi eser Ani’ye gittiğinizde bir çok eser kazı çalışması şeklinde karşımıza çıkan yatırımların birçoğu çok şükür Ajansı'mızın desteğiyle gerçekleşmiş oldu o anlamda ajansımızın Kars'a ciddi anlamda bir katkısı olduğunu, gözle görebilecek şekilde hepimiz şahit oluyoruz.”

ÇILDIR KAMPI VE SARIKAMIŞ KIŞ OYUNLARI

“Tabi bildiğiniz üzere bir bölgenin ekonomisinin canlanması için turizm olmazsa olmazlarından. Biz de ajansın kurulduğu günden bugüne kadar turizmin canlanması için birçok faaliyet yürütüyoruz bunların başında ortamın uygun hale getirilmesi ki bunları desteklerimizle yapıyoruz. İkinci kalemimiz de tanıtım anlamında buraya gelecek insanların ne göreceği nasıl bir ortamda bulacaklarıyla ilgili bahsettiğiniz hem Sarıkamış hem Çıldır Gölü kamplarımız bu anlamda ciddi anlamda bölgeye turist çekeceğimiz çalışmalar. Ne yazık ki bu yıl pandemi nedeniyle biz bunları yapamadık gerçekleştiremedik ama önümüzdeki 2021 yılı programına bir çalışma programında bunları tekrar ekledik inşallah büyük bir aksilik olmazsa bu salgın süreci sağlıklı bir şekilde atlatırsak toplum olarak dünya olarak biz de bu güzelim çalışmaları tekrar önümüzdeki dönemde yapmayı planlıyoruz.”

AJANS’IN 2021 HEDEFLERİ

“Ajansımızın önümüzdeki süreçteki vizyonunu kısaca açıklayacak olursak elbette sadece önümüzdeki yıl için değil bu kurulduğu günden bu yana ajansın amacı da budur yani ben de burada bir kuruluşunda görev almış kurucu bir uzman olarak tekrar buraya Genel Sekreter olarak atanmamdan dolayı gerçekten bir taraftan mutluluk duyarken bir taraftan da ciddi bir yükün altına girdiğimi hissediyorum, ciddi bir beklenti var. Bu anlamda bu beklentiyi de ileri seviye götürmek anlamında bugüne kadar yapılmış işler yarım kalmış işlerin tamamlanması onların üzerine bir şeyler katma anlamında ciddi bir gayret göstermeye çalışacağım. Bunun başında öncelikle şunu söylüyorum Ajansımız bölgemizin beynidir lütfen ajansımıza bölgenin cüzdanı muamelesi yapmayın. Elbette desteklerimiz olacak bölgeye, katkılarımız ama bizim en büyük katkımızın bölgemizin vizyonun ileriye taşınması kalkınması refahı ve birlikte çalışabilirlik birlikte yaşayabilirlik anlamında katkı sunacak bir vizyon vermeyi planlıyoruz. Ben de şahsım olarak kurumum olarak bundan sonraki çalışmalarımız bu yönde olacak. Biz buradaki halkın da kurumların da hizmetindeyiz ama lütfen tekrar ediyorum biz cüzdan olarak değil beyin olarak, danışman olarak yardımcılar olarak hizmet göreceğiz. Bu vizyonu kazandırmaya çalışacağız, çalışmamızın ana noktası bu olacak. Elbette gücümüzün sınırlı olduğunu maddi kaynaklarımızın kısıtlı olduğunu biliyoruz: Sadece basit bir destek mekanizmasıyla değil dediğim gibi diğer kurumlara verebileceğimiz destekler yapacağımız projeler vizyonlar kurumların birlikte çalışarak elbirliği ile yapacağı işler hizmetler yönüyle de bir vizyon belirleyeceğimizi bir çalışma gerçekleştireceğimizi söyleyebilirim. Kısacası umudumuz var çalışacağız birlikte bunu başaracağız diye sözlerimizi bağlayabiliriz.”

“TARAFSIZLIK SERKA’NIN TEMEL İLKESİDİR”

“Bir diğer önemli husus yani önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalara ek olarak belki burada hem Kars'ta yaşayanlar hem bölge halkının kafasında oluşabilecek soru işaretlerini biraz cevap vermek isterim. Biz burada hiçbir kurumu hiçbir özel sektör sivil toplum kamu olsun fark etmez siyasi görüşü duruşu bizim için önemli değil. Bizim için önemli olan halka bölgeye hizmet etmesi bu alanda herhangi bir ayrımcılık noktasında bir faaliyet yapmadığımızı yaptığımız bütün değerlendirmelerin Tamamen bağımsız değerlendirileceği tarafından projelerin değerlendirildiği yaptığımız faaliyetlerin 4 ilimizi kapsayacak şekilde bölgemizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa o gözle bakıldığı hiçbir zaman bir herhangi bir görüşün herhangi bir düşüncenin taassubu veyahut yönlendirmesi altında değil tamamen iyi niyetle bölge hizmet anlayışı içerisinde değerlendirmeler ve çalışmalar yapacağımızı buradan tüm halkımıza duyurmak istedim. Gönülleri ferah olsun bu anlamda. Biz kesinlikle ve kesinlikle herhangi bir ayrımcılık yapmadan herhangi bir kapımıza gelen bizden yardım isteyen köylülerimizden tutunda en üst kurum amirimize kadar hepsine bölgenin halkı bölgenin hizmetkarlar olarak baktığımızdan dolayı eşit bir şekilde muamele ediyoruz. Eşit bir şekilde davranmaya çalışıyoruz. Kurumlarımızın da halkımızın da bu şekilde bilmesini arzu ediyorum.”

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız