- A + A
Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi başladı
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı kapsamında desteklenen ve tamamlandığında Kars’a 1 milyon turistin gelmesine vesile olacağı düşünülen ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi” bugün başladı.
26.03.2021 08:52:06

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu ile finanse edilen ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’ başlaması için bugün yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi Kars kent merkezi ile Ani Ören Yeri’nde hayata geçirilecek. Kent merkezindeki Haydar Aliyev Caddesi ve Ani Ören Yerinde yapılacak cephe iyileştirmesi ve çevre düzenlemesi çalışmaları için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. SERKA Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir, Projenin Koordinatörü ve Turizm, Tanıtım, Çevre Birim Başkanı Çağrı Birol Esatoğlu, Kars Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nesim Karakurt ile Bakanlık Proje sorumlusu Abdulkadir Güventürk, müşavir firma ve yüklenici firmanın katılımıyla önce Haydar Aliyev Caddesindeki binalar tek tek gezildi, daha sonra Ani'ye geçilerek yer teslimi yapıldı. Sahadaki teslim sonrası düzenlenen protokolün imzalanması ile inşaat işleri bugün resmi olarak başlamış oldu. Yaklaşık 50 Milyon TL bütçeli ve 2,5 yıl süreceği düşünülen Proje kapsamında Kars kent merkezinde bulunan tarihi binalara çeşitli iyileştirme çalışmaları ile zengin tarihi kültürel dokunun korunması ve bu zengin mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.  Projenin uygulanacağı Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan 7’si kamu binası olmak üzere 22 adet tescilli ve 12 adet tescilsiz bina için projenin inşaat bileşeni kapsamında cephe iyileştirmesi yapılacak. Ayrıca caddenin kaldırım yenilemesi, aydınlatma işleri, çevre düzenleme işleri, işaret levhaları ve sokak mobilyaları montajı yapılarak caddede yaklaşık 680 metrelik bir turistik güzergâh oluşturulacak. Bunun yanı sıra Ani Ören Yerinin etrafının koruma çitleriyle kapatılması, sokak mobilyaları ve yönlendirme ile bilgilendirme tabelaları ile donatılması sağlanacaktır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile kentteki turizm işletmeleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili paydaşların kurumsal kapasiteleri artırılacak, Kars’ın Türkiye ve dünyada şehir markası olarak tanınması için tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yapılacak. Tüm bu faaliyetlerle turistler için daha iyi bir destinasyon oluşturulması ve sürdürülebilir turizm ortamının tesis edilmesi hedefleniyor.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız