- A + A
Haber Galerisi
Turistler tarihe Mozeret Tepesi’nden bakacak
Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) mali desteğiyle Çıldır ilçesindeki Şeytan Kalesi ve Karaçay Kanyonu’nu tepeden gören Mozeret Tepesi’ne camdan seyir terası yapılacak.
31.12.2020 12:53:18

SERKA’nın 6’ıncı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında mali destek almaya hak kazan Ardahan İl Özel İdaresi’nin ‘Doğa ve Tarihin Tepe Noktası Projesi ile ‘Yalnızçam Kayak Merkezi Kapasite Geliştirme’ projelerinin sözleşmeleri imzalandı. Ardahan Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Hüseyin Öner, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Çıldır Kaymakamı Alper Taş, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ile proje yetkilileri katıldı. SERKA Yönetim Kurulu Üyesi Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Çıldır ilçesinin bölgenin önemli bir turistik destinasyonu olduğunu belirterek, projenin tamamlanmasıyla birlikte Çıldır Gölü, Karaçay Kanyonu ve Şeytan Kalesi’nin bölgeye yerli ve yabancı çok sayıda turist çekeceğini söyledi.  SERKA’nın desteğiyle bölgedeki turizm potansiyelinin ön plana çıktığına işaret eden Vali Öner, bölgenin turizm açısından zengin olduğunu ve bu projeyle büyük bir eksikliğin giderileceğini vurguladı. SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir de, Ajans’ın sadece bölge illerindeki ticari işletmeleri değil, aynı zamanda turistik destinasyonların geliştirilmesi ve tanınması için de kurum ve kuruluşları desteklediğini söyledi. Konuşmaların ardından Vali Öner ile Genel Sekreter Taşdemir projelerin sözleşmelerini imzaladı. ‘Doğa ve Tarihin Tepe Noktası’ projesi kapsamında Çıldır ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Karaçay Kanyonu ve Şeytan Kalesi’ne hakim bir noktada bulunan Mozeret Tepesi’ne cam seyir terası, sosyal donatı alanları, bölge mimarisine uygun taş ve ahşaptan kafeterya yapılacak. Projeyle, Çıldır Gölü, Şeytan Kalesi ile Türkiye-Gürcistan sınırında bulunan Aktaş Gölü’nün yeni bir turistik destinasyon haline getirilmesi ve turizmin dört mevsim çeşitlendirilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan, yine Ardahan İl Özel İdaresi’nin ‘Yalnızçam Kayak Merkezi Kapasite Geliştirme’ projesi ile de bölgedeki kış turizmi altyapısının geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında kayak merkezinde günübirlik tesis, kafeterya, lokanta ve otopark yapılacak ve bu tesislerde 30 kişinin istihdam edilmesi sağlanacak.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız