Iğdır Omaç Aşı Çorbası
- A + A

Bu coğrafi işaret, Iğdır TSO tarafından 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 19.10.2020 tarihinden itibaren korunmak üzere 26.08.2021 tarihinde tescil ettirilmiştir.

Iğdır ilinde yapılan ve Iğdır kültürünün bir ürünü olan Iğdır Omaç Aşı Çorbası; evelik (labada, Rumex patientia) otu, alça (Prunus domestica, yeşil kuru erik), karnıkara börülcesi ve ”omaç” adı verilen küçük hamur parçalarıyla hazırlanan yöresel çorbadır. Iğdır Omaç Aşı Çorbasının yoğun ekşi tadı ayırt edici özelliği olup, bu ekşiliği alça ile evelik otundan kaynaklanır. Geçmişi Orta Asya’ya dayanan omaç, un, su ve tuzun yoğrulmasıyla elde edilen hamurun, elde ovalanmasıyla oluşan yuvarlak şekilli küçük hamur parçalarıdır.

Kaynak: https://ci.turkpatent.gov.tr/ (Erişim Tarihi:30.12.2022)

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız