2015 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı
- A + A

Serhat Kalkınma Ajansı, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-5, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında proje başvurularının sunulması için 07 Ocak 2015 tarihi itibari ile 2015 yılı teklif çağrısını başlatmış bulunmaktadır. Söz konusu programlar hakkında detaylı bilgi ve başvuru rehberleri SERKA Kars Merkez Hizmet Binası, Ağrı, Ardahan ve Iğdır Yatırım Destek Ofisleri ile Ajans (www.serka.gov.tr) ve Kalkınma Bakanlığı (www.kalkinma.gov.tr) internet sitelerinden temin edilebilir.

Kar amacı güden başvuru sahiplerine yönelik ilan edilen İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-5’in amacı; TRA2 Bölgesi’nde imalat sanayi ve turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin ve kümelenme potansiyeli arz eden sektörlerde yeni yatırımların desteklenmesi yoluyla yerel potansiyelin harekete geçirilerek bölge ekonomisinin rekabet gücünün artırılmasıdır. Programın toplam bütçesi 5.000.000 (beş milyon) TL’dir.

Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları (Odalar, borsalar), Sivil Toplum Kuruluşları (Dernekler, vakıflar), 5200 sayılı kanun kapsamında kurulan birlikler ve kar amacı gütmeyen kooperatiflere yönelik ilan edilen Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nın amacı; TRA2 Bölgesi’nin yaşanabilirlik düzeyinin kamu kurumları ve sivil toplum önderliğinde sosyal kalkınma çalışmaları ile yükseltilmesidir. Programın toplam bütçesi 4.000.000 (dört milyon) TL’dir.

Kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler (Belediyeler, İl Özel İdareleri, Köyler) ve 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birliklerine yönelik ilan edilen Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’nın amacı; TRA2 Bölgesi’nde yaşam memnuniyet düzeyinin yükseltilerek bölge dışına göçün engellenmesine katkı sağlamaktır. Programın toplam bütçesi 4.800.000 (dört milyon sekiz yüz bin) TL’dir.

2015 yılı mali destek programları için elektronik ortamda (KAYS-Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) son başvuru tarihi 20 Mart 2015, saat 23:59, proje dosyalarının matbu olarak Ajansa teslim edilmeleri için son teslim tarihi ise 27 Mart 2015, saat 17:00’dir.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız